• slide
  • slide
  • slide
  • slide
TERUG

EXCURSIEDEBAT

TERUGBLIK

Creating the Future

23 oktober 2018

Op 23 oktober jl. was de 2e editie van de co-productie Designing Health tussen Vitaal ZorgVast en Blommestein Groep. Thema dit jaar was 'Creating the Future'. Een kruisbestuiving tussen zorgbestuurders in care en cure, jonge designers en innovators in vastgoed. Hoe werelden elkaar kunnen versterken en inspireren!

Nieuwe inzichten voor zorg en vastgoed

Welke gevolgen hebben maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op de zorg en op zorgvastgoed? Een select gezelschap van professionals en pioniers uit de zorg en het zorgvastgoed zich verrassen en inspireren tijdens Designing Health, op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Lees wat er gezegd is over Designing Health op 23 oktober in dit artikel.

 

GESPREKSPARTNERS

Rob Hoogma

Voorzitter Raad van Bestuur
Academy Het Dorp

Coby Nogarede-Hoekstra

Voorzitter Raad van Bestuur
De Zorgboog

Lars Drijvers

Ontwikkelaar Care
Vitaal ZorgVast

Michiel Driehuis

Innovatie Manager
Spaarne Gasthuis

Raymon van Miltenburg

Directeur
AM

Jack Jansen

Voorzitter Raad van Bestuur
MeanderGroep Zuid-Limburg

Rinus van Riel

Voorzitter Raad van Bestuur a.i.
GGZ inGeest

Jordi Elings

Fysiotherapeut en projectleider 'Reactiverende ziekenhuis'
Diakonessenhuis

Arjan Kiers

Directeur/Bestuurder
Zorggroep Ena

Jitske de Haan

Sector Manager Cure
Vitaal ZorgVast

Will van Grimbergen

Manager innovatie & exploitatie zorgvastgoed
Vitaal ZorgVast

Inge de Wit

Bestuurder
Ikazia Ziekenhuis

Marleen van Bergeijk

Ontwerper gezondheid & welzijn
.

Hilde Blank

Directeur BVR adviseurs, directeur AM Concepts
.

Femke Feenstra

Architect en Directeur
Gortemaker Algra Feenstra (GAF)

Merel Eijken

Communicatieadviseur Atelier Rijksbouwmeester
Rijksvastgoedbedrijf

Wouter van der Kam

Voorzitter Raad van Bestuur
Saxenburgh Groep

Michel van Oostvoorn

Oprichter Apollo Zorgvastgoedfonds
Hartelt Fund Management BV

Anneke Speelman

Sector Manager Care
Vitaal ZorgVast

Felix Kreier

Kinderarts, CMIO en Vicevoorzitter CMIO Medisch Informatiemanagement Netwerk NL
OLVG

Eveline de Bont

Voorzitter Raad van Bestuur
Elkerliek Ziekenhuis

Celine Bent

Head of Innovation
BAM Groep

Floris Alkemade

Rijksbouwmeester
Rijksvastgoedbedrijf

Roel Redert

Industrial Designer
.

Edwin Wulff

Voorzitter Raad van Bestuur
Argos Zorggroep

Charles Laurey

Voorzitter Raad van Bestuur
ZuidZorg

Peter Muijen

Raad van Bestuur
Daelzicht

Anne van Turnhout

Designer
.

Erwin Drenth

Director Dutch Healthcare Investments
Bouwinvest

Geert van der Heijden

RaboResearch, Sectorspecialist Gezondheidszorg
Rabobank Nederland

Marion van den Hurk

Beleidsadviseur Langdurige Zorg
Zilveren Kruis

Wiebe Audenaerd

Industrial Designer
.

SFEERIMPRESSIE

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Een impressie in beelden

Designing Health op 23 oktober kende een veelzijdig programma: van rondleiding over de DDW tot inspirerende ronde tafelgesprekken, voorafgegaan door een interessante lezing van de Rijksbouwmeester. Onderstaand een collega van de beelden.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

FILM IMPRESSIE

RECENSIES

DEELNEMERS

Roel Redert

Industrial Designer
.

"De ronde tafel gesprekken tijdens Designing Health waren voor iedereen een eyeopener. Je merkt dat de disciplines veel van elkaar kunnen leren - zorgprofessionals, ontwerpers, bedrijven, overheidsinstanties; de toekomst ontwerpen en beleven we met z'n allen. Daarom vind ik deze sessies ook zo waardevol. De discussies tussen de disciplines leiden tot nieuwe inzichten. De zorg in Nederland is een hot-topic en naar mijn mening meer dan terecht. De toekomst kan nog veel beter, gezonder, duidelijker en leefbaarder. Met zijn allen nadenken over de belangrijke vraagstukken zou het begin kunnen zijn van zo'n geoptimaliseerde toekomst."

Peter Muijen

Raad van Bestuur
Daelzicht

"Designing Health in de DDW roept vooraf een beeld op: OK nu gaan we het geheel anders aanpakken ! Dat was het niet en dat is maar goed ook. Wat ik vooral heb gezien, met collega’s uit verschillende cure en care, zijn ideeën en uitprobeersels die je aan het denken zetten. Een enkele keer de wereld op zijn kop. We horen en lezen veel over artifical intelligence en de mogelijkheden daarvan. Ik had mijzelf nog nooit de vraag gesteld kun je dan op enig moment het menselijk lichaam loskoppelen van de geest. Bizar, maar toch wel een heel bijzondere vraag als je erover nadenkt. Zo waren er meer van dit soort triggers. Goed om te ervaren en blijvend te herinneren dat het altijd anders en daarmee soms ook beter kan."

Rinus van Riel

Voorzitter Raad van Bestuur a.i.
GGZ inGeest

"Was in inspirerende meeting, heel leuk om de design week ook te bezoeken. Nogmaals dank voor de uitnodiging."

Edwin Wulff

Voorzitter Raad van Bestuur
Argos Zorggroep

"Voor mij is deelname zeer waardevol! Het sowieso goed om als bestuurder regelmatig een uitstap te maken “van wat is naar wat kan”. Nieuwsgierigheid moet dan wel in je aard zitten. De bijeenkomst van Designing Health is bij uitstek het platform om dit mee te maken. Jonge ontwerpers tonen hun bevlogenheid met vernieuwende concepten die er toe doen! De deelnemers hebben allen eenzelfde droom en delen open hun perspectieven en inzichten in discussies, waardoor je verrijkt wordt. De vanzelfsprekendheid maakt dan voor mij weer plaats voor vernieuwing in denken en doen!"

Anneke Speelman

Sector Manager Care
Vitaal ZorgVast

“De Designing Health van 23 oktober jongstleden was een inspirerende bijeenkomst waarin beleidsmakers uit de wereld van de cure en care met elkaar in gesprek raakten én met de wereld van design, research en development. Voortschrijdende en nieuwe technologieën, het gebruik van andere materialen, een daadwerkelijke rol voor robotisering, de toepassing van E-health en de forse toename van het aantal ouderen doen de rol van ziekenhuizen verschuiven naar thuis, daar waar ook de langdurige zorg steeds meer actief is.”

Jitske de Haan

Sector Manager Cure
Vitaal ZorgVast

"De oude Philipsfabrieken op het Strijp-terrein in Eindhoven inspireren al bij aankomst bij Designing Health. Weg van de bekende zorggebouwen of kantoren ontstaat de ruimte om na te denken over de toekomst. Afstudeerders, designers of toekomst-filosofen van grote multinationals presenteren, vanuit hun visie op huidige maatschappij, nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe materialen om mee te bouwen, nieuwe concepten om zorg te leveren (CAREBNB) of nieuwe producten (kunstbaarmoeder). De rode draad voor mij was co-creatie: verschillende werelden samen brengen leidt tot vernieuwing. "

Aziza Aachiche

Zelfstandig adviseur en mede-oprichter Carebnb
Sociaal in Vastgoed

"Ik heb genoten van het programma Desiging Health tijdens de Dutch Design week. Om bezig te zijn met innovatie is het belangrijk om even afstand te nemen van de dagelijkse praktijk en inspiratie elders te zoeken. De ideeën van de jonge ontwerpers in de expositie geven veel inspiratie. Tijdens de rondetafelgesprekken bleek dan ook de behoefte om via conceptontwikkeling en ontwerponderzoek nieuwe dingen voor de zorg te bedenken die echt voor positieve verandering zorgen."

Inge de Wit

Bestuurder
Ikazia Ziekenhuis

"Het bezoek en de presentatie van onze rijksbouwmeester draagt bij aan een overview over de bredere context van ontwikkelingen in de zorg en in combinatie met de vele innovatieve ideeën van jonge designers is 'Designing Health' beslist een aanrader voor elke zorgbestuurder.

Coby Nogarede-Hoekstra

Voorzitter Raad van Bestuur
De Zorgboog

"Ik heb de bijeenkomst als heel inspirerend ervaren. Het deed mij goed om met zoveel verschillende (professionele) perspectieven te kijken naar maatschappelijke vraagstukken die ons allemaal raken. Dat verbindt, versterkt en bied ruimte voor nieuwe ideeën om deze vraagstukken van een antwoord te voorzien."

Anne van Turnhout

Designer
.

‘’De Blommestein Groep gaf mij de kans om mijn werk en het belang van cross-sectorse samenwerkingen binnen de zorg te pitchen voor een grote groep zorg-professionals tijdens de Dutch Design Week 2018. Het waren twee zeer innoverende avonden die voorbij zijn gevlogen door de inspirerende diner gesprekken waarin veel nieuwe waardevolle connecties zijn gemaakt. Met een aantal gasten ben ik momenteel in gesprek om te kijken wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. Al met al was het een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!''

volgende editie

DESIGNING HEALTH 

21 en 22 oktober 2019

Designing Health is een in Nederland uniek ontmoetingsplatform van op ‘t 1e oog onwaarschijnlijke en niet-voor-de-hand-liggende (next-generation-samenwerkings) partners in het versnellen van zorginnovaties en patient value.

 

Opposites Attract

De gevestigde orde en absolute top de zorgsector, variërend van zorgbestuurders, medisch specialisten, huisartsen, verzekeraars, patient advocates en medische industrie wordt verbonden met de nieuwe wereld van aanstormende Internet startups, gamechangers, design engineers, life scientists, incubators, accelerators en app-developers. Met als ambitie het aanboren van on(der)benutte innovatiekrachten, verrassende allianties en de conversie van zorg, design en ‘disruptive en exponential technologies’ naar personalised medicine, patient value  en het verbeteren van de kwaliteit én betaalbaarheid van de zorg in Nederland.