• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
TERUG

DINERDEBAT

TERUGBLIK

Definitieve doorbraak van digitalisering en netwerkplatforms in de zorg?

13 april 2022

Ook de zorg kan veel baat hebben bij de mogelijkheden van platformtechnologie. Dat vraagt echter om een vergaande samenwerking tussen publieke en private partijen en dat is zeker nog niet vanzelfsprekend. Hoe komen beide partijen tot elkaar, met als ultieme doel om de zorg toegankelijk te houden? Die vraag stond centraal tijdens het denktankdiner van 13 april 2022 over netwerkplatforms in de zorg.

 

Het denktankdiner vindt plaats in hotel New York in Rotterdam. Een toepasselijke locatie, zegt tafelvoorzitter Steven de Waal, oprichter en voorzitter Public SPACE Foundation. Hij refereert aan het Ingendael Discours 2021, waar Paul Walter, head of digital strategy & technology innovation bij het Havenbedrijf Rotterdam, vertelde dat de Rotterdamse haven een gemeenschappelijk platform gebruikt waarop alle grote havens hun data openlijk delen, zodat zij hun klanten beter kunnen bedienen. Het deelt die gegevens ook met zijn grootste concurrent, de haven van Antwerpen. “Dat vind ik een mooie parallel met de zorg, want ook daar moeten we data gaan delen voor goede patiëntenzorg,” zegt De Waal.

Lees hier de uitkomsten van dit dinerdebat terug in het E-magazine 

 

GESPREKSPARTNERS

Gita Gallé

Raad van Bestuur
Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Fenna Heyning

Lead Clinical Expertise Integration
NLC

Paulette Timmerman

Directeur
Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN)

Wout Adema

Directeur Zorg
Zorgverzekeraars Nederland

Dick Gorris

CEO
ZorgDomein

Arnold Bos

Directeur Public & Strategic Affairs
ZorgDomein

Steven de Waal

Oprichter en Voorzitter
Public SPACE

Jochem Pasman

Senior Manager | KPMG Digital
KPMG Advisory N.V.

Bertine Lahuis

Bestuursvoorzitter en voorzitter NFU
Radboudumc

Michel van Schaik

Directeur Gezondheidszorg
Rabobank Nederland

Sfeerimpressie

Dinerdebat in beeld

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

“Ik maak mij zorgen over hoe traag ons zorgsysteem is in het adapteren van digitale mogelijkheden.”

Michel van Schaik, Directeur Zorg, Rabobank

RECENSIES

DEELNEMERS

Wout Adema

Directeur Zorg
Zorgverzekeraars Nederland

“Inspirerende sessies, met een groepje bevlogen mensen, nadenken over de vraag hoe stappen voorwaarts te maken op een lastig maar ook veelbelovend onderwerp.”

Bertine Lahuis

Bestuursvoorzitter en voorzitter NFU
Radboudumc

‘Een divers en niet te groot gezelschap, in prettige ambiance, heeft geleid tot een open, verkennend en op sommige punten kritisch gesprek. Dat helpt om verder te komen. Juist op onderwerpen die volop in beweging zijn. Een aanrader dus.’

Steven de Waal

Oprichter en Voorzitter
Public SPACE

Dit debat was een goed en inspirerend platform gesprek over het cruciale onderwerp van platforms in de zorg. Inhoudelijk viel me op hoezeer het voor veel mensen, ook voor deze zeer goed ingevoerden in de Nederlandse gezondheidszorg, een nieuw en revolutionair onderwerp is, waarbij met name de strategische impact en ook de internationale technologische ontwikkelingen en de markt krachten die dat vormgeven behoorlijk nieuw is. We zijn dus met zijn allen op zoek naar nieuwe antwoorden en nieuwe strategische afwegingen in een nieuw krachtenveld, het is in die zin ook echt een #digitalcivilrevolution. Die zoektocht en afwegingen daarbij kwam in dit gesprek op hoog niveau goed langs. Ik denk dat velen weggingen met het beoogde resultaat van zo’n gesprek: still confused, but on a higher level. Qua organisatie en locatie en mix van gasten was dit zoals gewoonlijk weer uitstekend werk van de Blommestein Groep.